Uporaba Baby Signs® programa spodbuja intelektualni razvoj

Mnoge skrbi, da bodo otroci zaradi uporabe znakovnega jezika, počasneje začeli normalno govoriti. Raziskave kažejo, da otroci z uporabo znakov hitreje spregovorijo, še več, dokazano je, da so v zelo kratkem obdobju hitreje intelektualno napredovali.

Otroke, ki so sodelovali v raziskavi dr. Acredolo in dr. Goodwyn so testirali pred uporabo znakovnega jezika BabyDigns, potem pa so jih ponovno testirali, ko so bili stari 8 let. Vsak otrok je opravil t.i. WISC-III test, IQ test za otroke. Rezultati so bili neverjetni. Ko so izločili dejavnike družinskih prihodkov, izobrazbo staršev in še številne druge, ki tudi vplivajo na IQ, so rezultati pokazali, da so otroci, ki so se kot dojenčki sporazumevali z znakovnim jezikom imeli veliko večji IQ (v povprečju 114), kot otroci v kontrolni skupini, ki se z njim niso sporazumevali (v povprečju 102). To je kar 12 točk višji IQ v zelo kratkem obdobju.

Želite komunicirajte z dojenčkom še preden ta spregovori? Naj vam pri tem pomaga Baby Signs® Program!

Naroči

Zadnji novički

Uporaba Baby Signs® programa krepi...

S tistimi osebami, s katerimi se razumeš, se lahko pogovarjaš, te razumejo, bodrijo, se veselijo s tabo in te podpirajo – s tistimi gradiš debelejšo, bolj trdno vez. Tudi otroci gradijo vez s svojimi starši. Ker so otroci, ki uporabl...

Beri naprej

Uporaba Baby Signs® programa spodb...

Mnoge skrbi, da bodo otroci zaradi uporabe znakovnega jezika, počasneje začeli normalno govoriti. Raziskave kažejo, da otroci z uporabo znakov hitreje spregovorijo, še več, dokazano je, da so v zelo kratkem obdobju hitreje intelektualn...

Beri naprej

Uporaba znakov me je popeljala v svet mojega dojenčka, njihovih
želja in zanimanj.

- Mateja iz Celja

Znaki so zakon, saj so nam resnično olajšali življenje, saj svojo dojenčico končno razumem! Pove mi, da je lačna, žejna, da si želi svojega medvedka ... Priporočam!

- Tadeja iz Ljubljane

Zaradi uporabe znakov sem postala še bolj pozorna na svojega otroka, na njegove potrebe in njegove želje, zato je najina vez boljša in močnejša.

- Rebeka iz Kopra